Het boek ‘Grenzeloze liefdes ‘en gelijkamige  fototentoonstelling werd op 6 maart 2019 in de Centrale bibliotheek Den Haag aan een groot publiek gepresenteerd. De initiatiefnemer en medeauteur van het boek Sahin Yildirim heeft het eerste examplaar aan wethouder Bert van Alpen overhandigd. 

Het programma begon met indrukwekkende muziek van Jorina van Bergen en Christ de Jong op de achtergrond. Vervolgens ging de initiatiefnemer en medeauteur van het boek ‘Grenzloze liefdes’ de heer Yildirim het publiek informeren over het project. Het programma ging door met interactieve gedeelde van de dagvoorzitter Esma Choho . Ze heeft de medeauteurs (Sahin Yildirim, Yvette Kopijn, Daniela Tasca en Laura Schalkswijk) kritische vragen gesteld over het onderwerp ‘gemengde stellen’ en nam vervolgens het publiek met stellingen in de actie.  De verhalen van de gemengde stellen waren fascinerend!

Ralp Kneefel: “Waardeer, respecteer en gun elkaar, weet elkaar te vergeven en wees niet lui. Dat zijn de sleutelwoorden die leiden tot een gelukkige relatie.”

Het programma eindigde met ijzersterke lezing van Leen Sterckx over gemengde stellen.

Leen Sterckx: “Gemengde relaties zijn politiek: sinds jaar en dag stellen autoriteiten regels in betreffende wie met wie mag, en vooral niet mag trouwen of seks hebben. Religieuze autoriteiten: katholieken moeten met katholieken trouwen, moslim man met vrouw van het boek, moslim vrouw alleen met moslim man, een joodse man met een joodse vrouw. Dat heeft te maken met opvattingen over hoe het geloof wordt doorgegeven in het gezin, van de ene generatie op de andere. ”

“Tot 1964 verloor een Nederlandse vrouw die met een niet-Nederlandse man trouwde haar Nederlandse nationaliteit. Pas in 1985 kinderen van Nederlandse moeders met buitenlandse partner gelijk aan kinderen van Nederlandse vaders met buitenlandse partner.”

De bezoekers hebben na de prachtige lezing de fototentoonstelling ‘Grenzeloze liefdes’vrij bezocht.

 

    

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *