n de Oud-Katholieke Kerk Culemborg is de afgelopen zaterdag de fototentoonstelling ‘Grenzeloze Liefdes’ door burgemeester Gerdo van Grootheest geopend. Pastoor Frank Duivenvoorde begon met de woorden van Paus over liefde. Vervolgens ging de projectleider, Sahin Yildirim de bezoekers informeren over het project. Het programma ging daarna door met prachtige lezing van Lucia Lindner over bi-culturele identiteit. 

Burgemeester Gerdo van Grootheest benadrukte tijdens zijn speech de vrijheid en acceptatie van liefde ongeacht afkomst, religie, leeftijd of seksualiteit.

Sahin Yildirim: “Het onderwerp ‘gemengde stellen’ is actueler dan ooit. Het idee om dit project te beginnen ontstond in 2017, toen we cijfers van het CBS zagen over de grote toename van geregistreerde gemengde relaties in de afgelopen vijftien jaar. Het project kwam in een stroomversnelling na de uitspraken van minister Stef Blok over de multiculturele samenleving. We wilden in reactie daarop aantonen dat wederzijds begrip en respect tussen culturen heel goed mogelijk is.”

Lucia Linde: ” De kinderen van de gemengde stellen doen het in het algemeen goed. Zowel op witte als zwarte scholen, maar helaas is er vaak negatieve verwachtingen vanuit de scholen, omdat zij een getinte kleur hebben. De kinderen van de gemengde stellen worden helaas vaak gezien als de kinderen van migranten, terwijl de voertaal thuis vaak Nederlands is.

,,Het onderwerp ‘interculturele relaties’ is tot op heden nog op geen enkele vakopleiding een thema en bovendien kom je die negatieve beeldvorming over gemengde relaties overal in de samenleving tegen, soms dus ook bij hulpverleners. Ik heb een maatschappelijk werkster eens horen zeggen dat ‘alle islamitische mannen niet deugen’, en dat ‘je er nooit aan moet beginnen’. Tja…daar help je natuurlijk niemand mee verder.”

Geïnteresseerden kunnen de fototentoonstelling op de volgende dagen en tijden bezoeken:

1,3,4 en 5 juni tussen 09.00-13.00 uur

2 en 9 juni tussen 13.00-17.00 uur

6,7,8 en 10 juni van 12.00-16.00 uur

Er is ook een boek ‘Grenzeloze Liefdes’ ; over gemengde stellen door Atlas Cultureel Centrum uitgebracht. Als u interesse heeft kunt u het boek voor €19.99 (GRATIS verzending) bestellen via www.grenzelozeliefdes.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *